Wat is een moderne kachel

Pelletkachel Limburg

 

Een modern keukenfornuis heeft vele soorten branders die voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. De brandertypes worden ingedeeld volgens hun functies. Eén groep zijn de gasfornuizen. Het zijn fornuizen met een groot vuur. Een andere groep zijn de elektrisch aangedreven fornuizen. Het zijn ovens met een klein vuur. Er zijn ook houtskoolgaskachels. De elektrische types zijn die welke kunnen worden gebruikt zonder dat er een stopcontact nodig is. Ze staan in keukens en bakkerijen. En tenslotte zijn er de pelletkachel. Zij zijn geschikt voor mensen die nog nooit een kolen- of gashaard hebben gestookt. In de meeste woningen zijn alle gasgestookte kachels die van de tweekapper.

De brandertypes zijn in de volgende categorieën onderverdeeld: – Rechte brander – Een middel dat bij directe hitte wordt gebruikt. Het wordt zelden gebruikt omdat het zeer heet brandt. Hij wordt zelden gebruikt omdat er een brander op moet zitten om hem te kunnen gebruiken. Een voorbeeld van de rechte brander is de kankerverwekkende kolenbrander.

– Dit is een brandstofgestookt fornuis dat is ontworpen om alleen te worden gebruikt om te koken. Hij is zeer efficiënt en zeer groot. De efficiëntie van dit type fornuis is te danken aan het feit dat er nooit gas of olie aan te pas hoeft te komen. Een ander voorbeeld van een fornuis op theoking is het fornuis op aardgas.

-finding – Dit is een middel dat wordt gebruikt om warmte uit de brandstof te genereren. Dit is een speciaal soort middel dat meestal de brandstof doet smelten als het een bepaalde temperatuur bereikt. Het kan een ego-agent of emotiesneeuw zijn. Het wordt gebruikt in fornuizen die de neiging hebben voedsel te grillen. Een voorbeeld van de ft-vinding is het gas-brandend wiel.

-Combo-brander – Dit is een brander met een aantal kleinere branders in een enkele unit. Dit type brander is zeer goed en geliefd. Als u een andere brander wilt ervaren dan een brander die bedoeld is voor individuele brandstof, is het gebruik van een brander die een verzameling kleinere branders heeft de beste keuze.

– overheadbrander – Het is een middel dat in combinatie met een verticale brander wordt geplaatst waardoor chefs lucht in een brander kunnen creëren en meer buiswarmte en een groter oliegehalte kunnen creëren. De overheadbrander is de meest gebruikte brander in de combinatie-branderserie.

– verticale brander – Dit is een middel dat wordt gebruikt om kookwaren van onderaf te verhitten zonder olie, gas of as te gebruiken. Bijvoorbeeld, aorter brander verwarmt voedsel plank.

Drie soorten fornuizen met individuele brander zijn bekend als de Potato Stove, de Gas Stove en de New Carpet Stove. Er is één zorg over de fornuizen die bedoeld zijn om te koken. Dat is dat de verf van de brander niet bestand is tegen de hitte van de vlam. Een goede toplaag van verf wordt geadviseerd.

Het is belangrijk te weten dat het fornuis dat u kiest moet voldoen aan alle huidige eisen die u aan de zekering stelt. Vergeet niet dat elk type toestel dat wordt gebruikt om voedsel te koken, gas gebruikt. Controleer of alle gasfornuizen goed zijn aangesloten. Elektrische fornuizen en fornuizen op aardgas die gas bevatten zijn gevaarlijk. Ze zijn de enige warmtebron voor het fornuis, omdat gas moet worden gebruikt om warmte te genereren. Als gasdampen in de longen worden ingeademd, kunnen zij leiden tot verstikking van de persoon die ze inademt. Een persoon die als gevolg van het per ongeluk inademen van gas is overleden, zou een gebruiker van een elektrisch fornuis zijn geweest.

De 1984 Consumeraints aan de National Fire Protection Association catalogus referenties. Deze lijst is bedoeld om ouders te helpen niet te gokken met de keuze van gasfornuizen. Bij de keuze van fornuizen als gasfornuizen kan door hun ongevoeligheid niet worden gekeken naar het veiligheidsaspect van het fornuis. Hetzelfde geldt voor alle soorten weerbronnen: grills of buitenfornuizen. Als u een gegrilde maaltijd gaat bereiden bij een gasfornuis of een ander buitenfornuis, doe dan de hierboven gesuggereerde tests, dit zal u helpen veel tijd en geld te besparen.

Lees meer:

Gashaard Limburg

Schoorsteenveger Limburg