Tips voor het vinden van een baan in de schoonmaak Tilburg

Schoonmaak vacatures Tilburg

Als je hebt besloten dat schoonmaken je nieuwe carrièrepad is en al hebt gezocht naar kantoorbanen, is het nu tijd om na te denken over wat voor soort schoonmaakbaan je wilt. Als je er nog niet uit bent wat voor soort werkomgeving je leuk vindt of hoe flexibel je baan is, zal dit artikel nuttig voor je zijn. Er zijn veel verschillende functies in de schoonmaakwereld, en ze vereisen allemaal iets andere vaardigheden. Toch passen de meeste banen in een van deze categorieën: conciërgedienst, bewakingsdienst, of huishoudelijke dienst. De eerste twee zijn vooral gericht op het onderhoud van gebouwen en industrieterreinen, terwijl de laatste betrekking heeft op het schoon en netjes houden van andermans huis of appartement. Deze gids zal je helpen bij het vinden van een baan als schoonmaker in Tilburg, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Je kunt ook ons artikel Waarom schoonmaken de perfecte eerste baan is lezen als je niet zeker weet of een verandering in je carrière wel iets voor jou is.

Conciërge Service

Een deel van het mooie van schoonmaken is dat het een flexibele baan is. U kunt zo weinig of zo veel werken als u zelf wilt. In sommige banen wordt dit een "zelfstandige" schoonmaker genoemd. Bij dit soort schoonmaakwerk kun je fungeren als conciërge of persoonlijke assistent. Je kunt mensen laten zien waar ze heen moeten, hun boodschappen of dagelijkse boodschappen doen, afspraken plannen, of hen helpen met andere taken. Conciërgediensten omvatten vaak zaken als boodschappen doen, maaltijden organiseren, of reisdiensten aanbieden. De uren van een conciërgedienst zijn flexibel, maar ze hebben meestal wel vaste afspraken of uren. Je kunt zo weinig of zo veel werken als je wilt; je zult echter niet veel geld per uur verdienen.

Schoonmaakdienst

Schoonmaakdiensten zijn eigenlijk conciërgediensten. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van een bepaald gebied. Als een hotel bijvoorbeeld de lobby, gemeenschappelijke ruimtes of het trappenhuis schoonmaakt, is dat een schoonmaakdienst. Deze banen kunnen het meest gevarieerd zijn. Je kunt werken voor een bedrijf dat een enkel gebouw schoonmaakt of een heel complex. Je kunt ervoor kiezen om deel uit te maken van een schoonmaakcontract of om jezelf te verhuren als conciërge. Je kunt ook beslissen of je op regelmatige tijden wilt werken of met een flexibel rooster. Als je een baan wilt die veel kan variëren qua uren en dagen van de week, is een baan als conciërge een goede keuze. Veel banen als conciërge zijn seizoensgebonden, en ze worden vaak alleen in bepaalde delen van het land aangeboden. Op zoek naar schoonmaak vacatures in Tilburg kijk dan hier.

Schoonmaak

Een baan in de huishouding is de meest gevarieerde van alle banen in de schoonmaakbranche. Je kunt werken voor een klein bedrijf of een CEO die al hun schoonmaakbehoeften dicteert, of je kunt werken voor een hotelketen of een keten van hotels. Je kunt je eigen uren en schema kiezen of deel uitmaken van een schoonmaakcontract. Huishoudelijke banen kunnen het meest flexibel zijn, afhankelijk van je situatie. Als je naar school gaat, kun je een pauze nemen om te studeren. Als je een deeltijdbaan hebt, kun je ervoor kiezen om minder uren te werken. In het algemeen zijn banen in de huishouding het meest gebruikelijk in hotels, resorts, motels en bed & breakfasts.

Tips voor het vinden van een baan in de schoonmaak Tilburg

  • Bezoek schoonmaakbedrijven en conciërgewebsites. Print alle vacatures die je opvallen. Neem de advertenties mee als je hogescholen bezoekt.

  • Praat met studenten en professoren van scholen waarin je geïnteresseerd bent.

  • Plaats je cv online. Zorg ervoor dat je het aanpast aan de sector waarin je wilt werken en gebruik trefwoorden die je ervaring en vaardigheden laten zien.

  • Netwerk met iedereen die een baan heeft in de schoonmaaksector. Vraag om hun advies, suggesties en uitnodigingen. Gebruik sociale media om contacten te leggen.

  • Maak een lijst van de steden waarin je geïnteresseerd bent; bezoek ze en ga op zoek naar schoonmaakbanen.

  • Als je een probleem hebt met een van de bedrijven waar je solliciteert, schrijf dan een brief naar de personeelsafdeling.

  • Haal zo snel mogelijk uw licentie en certificering voor alle vereiste staten.

  • Wees niet bang om meer ervaring of loon te vragen.