Hoe vindt u het perfecte digitale agentschap voor uw bedrijf

Digital agency Rotterdam

Digitale marketing is een van de meest vitale functies voor elk bedrijf. Het kan helpen de verkoop, zichtbaarheid en merkbekendheid te vergroten. Voor veel bedrijven kan het echter een uitdaging zijn om uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen. Er zijn zoveel bureaus met uiteenlopende ervaring en expertise op het gebied van digitale marketing. Dit leidt ertoe dat veel bedrijven zich afvragen: Welk bureau is het beste voor mijn bedrijf? Het vinden van een bureau dat goed bij uw bedrijf past is niet altijd eenvoudig. Maar het hoeft ook geen moeilijk proces te zijn. Hier is alles wat u moet weten voordat u een digitaal marketingbureau inhuurt

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing is een brede term die wordt gebruikt om de strategieën en tactieken te beschrijven die worden gebruikt om de producten of diensten van een bedrijf op de markt te brengen via digitale kanalen zoals websites, e-mail, sociale media en mobiele apps. In de afgelopen jaren is digitale marketing snel geëvolueerd en omvat nu een verscheidenheid aan digitale tactieken en kanalen. Enkele voorbeelden van digitale marketing kanalen zijn e-mail, sociale media, betaalde advertenties, zoekmachine optimalisatie, in-house marketing teams, en nog veel meer. Digitale marketing is de kunst van het aantrekken, binden en converteren van uw klanten via digitale kanalen. En, net zo belangrijk, het is de praktijk van het vermijden van de conversie van deze kanalen in ontevreden klanten die hun vrienden vertellen om “dit bedrijf te vermijden”.

Weet wat u wilt van uw digitaal agentschap

Voordat u een digitaal bureau inhuurt, moet u een duidelijke visie hebben van wat u wilt bereiken met uw nieuwe bureau. Welke zakelijke doelstellingen heeft u in gedachten? Hoe gaat u het succes van uw digitale strategie meten? U moet deze vragen al beantwoorden voordat u met potentiële bureaus om de tafel gaat zitten. Als u begint met de zoektocht naar het juiste bureau, zorg er dan voor dat u duidelijk voor ogen heeft hoe uw ideale Digital agency Rotterdam eruit ziet. Hoe ze eruit zien en wat ze doen kan sterk verschillen. Ze kunnen zich richten op een type van digitale marketing. Misschien zijn ze experts in SEO. Of ze bieden een volledig pakket aan diensten om aan de behoeften van een breed scala aan klanten te voldoen.

Een digitaal marketingbureau of freelance strateeg inhuren?

Voor veel bedrijven is het inhuren van een fulltime digitaal marketingbureau de beste optie. Dit geldt vooral voor bedrijven die hun digitale marketinginspanningen willen opschalen. Wat als u uw klantenbestand binnen het komende jaar wilt verdubbelen? Of wat als u wilt uitbreiden naar verschillende steden? Het inhuren van een fulltime digitaal marketingbureau kan u helpen deze doelen te bereiken. Echter, het inhuren van een full-time digitaal marketing bureau is niet altijd nodig of haalbaar. Veel bedrijven kiezen ervoor om freelance strategen in te huren om zich te specialiseren in bepaalde onderdelen van hun digitale marketing strategie. Dit kan een geweldige optie zijn voor veel bedrijven.

Lees de missieverklaring van het bedrijf

Lees vervolgens de missieverklaring van het bedrijf. Mission statements geven u een beter idee van wat uw nieuwe bureau inhoudt. Kijk naar de volgende dingen in de missieverklaring van het bedrijf. – Wat zijn de kernwaarden van het bedrijf? – Wat is de core business van het bedrijf? – Wat is de digitale marketingstrategie van het bedrijf? – Wat is de digitale marketingfilosofie van het bedrijf?

Vraag om referenties en zoek naar transparantie

Bel of mail vervolgens de bureaus die u wilt inhuren en vraag om referenties van vroegere klanten. Als u een fulltime bureau inhuurt, vraag dan om referenties van eerdere klanten en interview hen. Als u een freelance strateeg inhuurt, vraag dan naar referenties en interview hen. Als je geen tijd hebt voor een persoonlijk gesprek, praat dan met je referenties via de telefoon. Nadat u met uw referenties heeft gesproken en de bureaus heeft geïnterviewd, zult u een beter idee hebben van welke bureaus goed bij uw bedrijf passen. Als u begint met het zoeken naar het juiste bureau, zorg ervoor dat u duidelijk bent over wat uw ideale digitale marketing bureau eruit ziet. Hoe ze eruit zien en wat ze doen kan sterk verschillen. Ze kunnen zich richten op een type van digitale marketing. Misschien zijn ze experts in SEO. Of ze bieden een volledig pakket aan diensten om aan de behoeften van een breed scala aan klanten te voldoen.

Laat u niet misleiden door marketingpraat

Als u marketing termen leest, pas dan op. Zorg ervoor dat u kijkt naar de kernwaarden en de missie van het bedrijf en zorg ervoor dat die dingen worden weerspiegeld in de marketingpraatjes van het bedrijf. Een bedrijf dat al zijn marketingtijd besteedt aan het praten over hun marketingtermen probeert waarschijnlijk iets anders te verkopen dan hun digitale marketingdiensten.

Afronden: Is het inhuren van een digitaal bureau iets voor u?

Het vinden van het juiste bureau is een kwestie van het vinden van de juiste fit voor uw bedrijf en uw doelen. Dat betekent niet dat u het eerste het beste bureau dat u spreekt moet inhuren. Het betekent dat u een bureau moet vinden dat aan de bovenstaande criteria voldoet en dat u een bureau moet vinden dat past bij de dynamiek van het team in uw bedrijf. Het juiste digitale marketingbureau voor u zal een bedrijf zijn dat een authentieke missie, kernwaarden en digitale marketingstrategie heeft. Het bureau zal ook een digitale marketing filosofie en cultuur hebben. Als u dit artikel nuttig vindt, wilt u misschien ook ons artikel lezen over het inhuren van een digitaal marketingbureau voor uw bedrijf.