Hoe geld verdienen als financieel adviseur

Financieel adviseur Den Bosch

 

Mijn klanten hebben me gezegd dat ik klink als een tekenfilmfiguur die op zoek is naar hulp. Dat was een van de dingen waardoor ik in de financiële wereld wilde gaan werken. Ik lach en maak mensen vaak aan het lachen; ik voel me op mijn gemak rond sociaal onderhoudende onderwerpen. Er zijn grappige lijnen die een signaal afgeven dat ik geen type ben dat het ergste heeft, maar als je merkt, zijn de grappen niet zo flauw of off-hum. Alle grappen zijn nuttig in elk beroep, vooral in de financiële.

Ik moet toegeven dat er veel dingen waren waar ik echt van genoot toen ik in een respectabele financiële functie werkte. Als je naar cijfers keek, kon je waarschijnlijk een gevoel van anticipatie voelen wanneer de maanden voorbijgingen en je je aandelen zag stijgen of je lening896 zag dalen. Je kon ook een gevoel van vrouwenwasserij voelen als het slecht afliep.

Maar in de bedrijfs- of handelspraktijk is dat vanuit financieel oogpunt niet vaak het geval. Terwijl de aandelenmarkt schoksgewijs op en neer gaat, verbeteren verbeteringen in het pensioenplan van uw klant of verbeteren uw diensten aan kleine bedrijven of gezinnen die een lening willen aangaan. Maar op de financiële afdeling blijven de dingen last minute en lastig.

En hoe groter de markt wordt en gaat, hoe meer mensen een beroep doen op leningen. Je moet ervoor zorgen dat je bedrijf in goede vorm is voordat je met je leningcampagne kunt beginnen. Ik ben persoonlijk een paar gevallen tegengekomen waarbij ik me heb afgevraagd hoe ze het in hemelsnaam een paar maanden zonder leningen hebben kunnen stellen.

Voor mij persoonlijk is het grootste probleem in mijn rol als financieel adviseur dat de hypotheeksector (ik geloof dat het toen begon) zo’n tien jaar geleden het leningsproces drastisch heeft veranderd. Ze veranderden het van een kortetermijnlening in iets dat op de lange termijn is gericht en waaraan meer eisen worden gesteld. Dit was echt een probleem voor mij. Als u een hypotheek van $500.000 had en uw bedrijf verloor een deel van zijn waarde na een paar maanden van de nieuwe hypotheek van uw lener, zou uw bedrijf dan overleven?

Dit is het moment om uw investeringsstrategie te heroverwegen. Uw hypotheekbedrijf moet absoluut op het scherp van de snede zijn en er zullen nieuwe of belangrijke wijzigingen in uw leenstrategieën moeten worden aangebracht. Dat alleen al zal uw voorbereiding op het opsporen van de eisen van het kredietonderzoek verbeteren, en tevens een kans om u opnieuw te concentreren op wat u uw cliënten te bieden heeft. Net als in elk ander beroep zullen uw cliënten niet betalen voor de diensten die u aanbiedt. In feite zijn ze bang om hun geld uit te geven voor een lening waarvan ze denken dat het aanbieden van een lening voor 7 jaar hen niet zal opleveren wat ze willen. En als ze dat wel doen, zullen de fondsen op lange termijn gaan, en misschien zelfs verwachten dat u tienduizenden dollars extra betaalt. En aangezien leningen langer worden terwijl wij praten, zal wat u vandaag wint niet zijn wat u bespaart.

Het kan ook zijn dat er veel obstakels waren die u ervan weerhielden financieel adviseur te worden. Die hadden waarschijnlijk gemakkelijk vermeden kunnen worden als u goed vooruit gepland had. De mediahype van vergunningen voor financieel advies, FOREX en andere financiële producten, het gebruik van internet en het medium internet kunnen ook hebben geleid tot een gebrek aan voorbereiding als de enige manier om geld te verdienen als financieel adviseur. Veel mensen zijn bang om hun patiënten verdere due diligence te laten doen of om het dossier van hun cliënt te lezen. De rollen zijn in 2007 omgedraaid toen de tarieven voor leningen omhoog sprongen en hogere premies bereikten. Ik vrees dat de praktijken van mensen onder druk zullen komen te staan door de financiële, vastgoed- en hypotheekindustrie.

Lees meer:

Schuldhulpverlening Den Bosch

Budgetcoach